Mikstury, nalewki, babcine przepisy… na odporność
Mikstury, nalewki, wyciągi roślinne, naturalne syropy, receptury prababek…Rozmawiając w Wami, często dzielicie się swoimi wyjątkowymi miksturami na podwyższenie odporności.
- Miód z czosnkiem i imbirem
- Pyłek z wodą i chlorellą
- Wyciskany sok z kurkumy, imbiru plus miód
- Sok z brzozy plus miód
- Koktajl – zmielony pyłek, seler, jabłko, jarmuż
- Miód + pyłek + propolis + cytryna
I wiele innych… Może kiedyś uda mi się wszystkie spróbować.
Cieszy mnie, że wybieracie naturalne sposoby leczenia, czy wzmacniania organizmu. Bo w Naturze jest ogromna siła! U nas często króluje mikstura z propolisem.
Wieczorem do letniej wody dodajemy łyżeczkę pyłku i łyżeczkę miodu. Przez noc rozpuści się, dzięki czemu pyłek będzie o wiele lepiej przyswajalny przez nasz organizm. Rano dodajemy letniej wody, 5 kropli propolisu oraz wyciskamy cytrynę. To pijemy na czczo. Taką miksturę stosujemy przy przeziębieniach, osłabienia organizmu lub jako 2 tygodniową kurację wzmacniającą przed okresem jesienno-zimowym.
Ale w naszej diecie nie może również zabraknąć pierzgi, którą stosujemy prawie codziennie, aby dostarczyć wszelkich niezbędnych witamin i minerałów. Taki naturalny suplement diety.
Bo zdrowie najważniejsze!